Klantverhalen / De Jong Packaging Group

Het reisverhaal van De Jong Packaging Group samen met

Pre-transformatie

Groot geworden met kartonnen verpakkingen, dat kenmerkt De Jong Packaging de afgelopen 25 jaar. Ooit begonnen als een gebruiker van dozen voor zijn groente, heeft Henk de Jong zijn bedrijf laten groeien tot een multinational met een 11-tal zusterbedrijven. 

In 2021 werd Siebren benoemd tot CIO van de holding en trad toe tot de executive board. Hét moment om de strategie van de ICT organisatie in lijn te brengen met de strategie van het concern. Ook omdat de digitale transformatie van de operationele processen sneller gaat dan de transformatie van de front offices. Aan André is de vraag gesteld om het traject naar de ICT strategie van de CIO te ondersteunen en de eerste stappen van de implementatie te zetten.

Transformatie capability

In drie sessies hebben Siebren en André met behulp van Business Model Canvassen (BMC) het huidige concern en de huidige ICT status in kaart gebracht. Op basis hiervan is het BMC van de toekomst voor de ICT afdeling opgezet en zijn er acties uitgezet.
Dit heeft geleid tot een roadmap met 3 stromen: IT organisatie inrichten, Applicatie rationalisatie en Data gedreven werken implementeren. 

Het meenemen van het management van De Jong Packaging Group is het eerste onderdeel van deze aanpak. Siebren heeft, samen met Roel en Bas zich gericht op het management en de organisatie meegenomen in de ICT strategie. Daarnaast heeft Bas de eerste aanzet gegeven voor Data gedreven werken.

Transformatie support

Na het overbrengen van de boodschap richting management heeft Lucille geholpen met de 1e stroom van de roadmap, applicatie rationalisatie. Zij heeft het gehele applicatielandschap van alle bedrijven van De Jong Packaging inzichtelijk gemaakt, inclusief de onderlinge verbanden, zowel functioneel als technisch. Op basis van deze inventarisatie kan Siebren zijn strategie verder vorm gaan geven.