Inzichten / Een digitaal kerstfeest in 2021

Een digitaal kerstfeest in 2021

23 december 2021


We naderen de kerstdagen van 2021 en daarom blikken we in deze blog graag even terug op hoogtepunten en lessen van het afgelopen jaar. Ook blikken we vooruit op wat 2022 ons zal brengen.

Digitale Transformatie en Corona

Door de coronacrisis heeft digitalisering wereldwijd een flinke sprong voorwaarts gemaakt. De digitale transformatie is vooral opvallend vanwege de snelheid waarmee die heeft plaatsgevonden. De shift van kantoorwerken naar thuiswerken in 2020 is hier een prachtig voorbeeld van. In minder dan 2 weken zat iedereen vanaf zijn of haar “home-office” digitaal bij elkaar. En in 2021 bouwen bedrijven verder op deze digitale groei nu de tools voor digitale samenwerking uitgebreider zijn dan ooit.

Zo staat onze kerstman (die zo te zien mee gaat met de healthy lifestyle van nu) aan de vooravond van zijn eigendigitale transformatie. Drukdoende met zijn iPad in de hand de verlanglijstjes van kinderen digitaal bij te werken. Zijn hulpelf denkt hier nog wel anders over, met de lange papieren ouderwetste manier van werken kijkt hij met nieuwsgierigheid naar de kerstman maar is terughoudend. In de samenleving van nu waar de anderhalve meter en mondkapjes niet meer gek zijn is het dus belangrijk om het digitale landschap goed in te richten en voorbereid te zijn om op afstand te werken en digitaal verbonden te zijn. Zo vraagt de kerstman dan ook aan de elven: “Wordt het niet eens tijd om mee te bewegen?”.

Bij onze klanten zien we dat er veel energie gestoken wordt in data gedreven werken. Deze activiteit werd eerder gezien als “nice to have” maar maakt dit jaar een shift naar een kernactiviteit die bedrijven controle geeft over hun data en daarmee natuurlijk ook waarde uit hun data halen. De digitale transformatie groeit door en zal in 2022 nog veel meer mooie dingen aanhet bedrijfsleven toevoegen.

Het imago wat digitaal werken heeft gekregen door de coronacrisis is veelbelovend, de cultuur omtrent het digitale tijdperk veranderd makkelijker nu mensen er geleidelijk mee kennis maken. Mensen worden uitgedaagd om nieuwe dingen te leren op het gebied van data management, architectuur, security en RPA.

We hebben in 2021 weer toffe dingen mogen doen en we zetten dit in 2022 graag door. Namens Strategy Alliance hopen we dat dit ook voor jullie geldt en wensen we jullie fijne feestdagen en een mooi 2022 met vele kansen.