Inzichten / Digitale Strategie

Digitale Strategie

25 maart 2021


Over vergrootglazen en spiegels. En brede blik versus focus.

Beiden worden ingezet in digitaliseringstrajecten. Vaak verkeerd om.

Focus is goed. Op het juiste moment. Maar niet tijdens analyse en visievorming.

Dan staat focus in de weg naar de duurzame oplossing. Het werkt als een vergrootglas op problemen, brandjes, praktische issues. Het vertroebelt het zicht op het onderliggende probleem. Waardoor je verzandt in details. De moed in je schoenen zinkt. En van de digitale ambities alleen een stapeltje power points overblijft.

Een brede blik is goed. Maar niet tijdens de uitvoering van je plannen. Een brede blik zorgt dat je van alles oppakt. En niets afgemaakt. Het levert resultaten die niet op elkaar passen. Onrust en rommeligheid. Waardoor van de digitale ambities alleen frustratie overblijft.

Voor digitaal succes zet je focus en een brede blik op het juiste moment in.

De brede blik tijdens analyse en visievorming. Om te spiegelen. Op wat je hebt. Op wat er op je afkomt. En op wat je nodig hebt om een toekomstbestendige organisatie te zijn.

Focus om te realiseren wat nodig is. Om een toekomstbestendige organisatie te worden. Neem actie met de focus op wat nodig is. Om richting het einddoel te bewegen. Dat in je visie is beschreven.

Wij zetten spiegels en vergrootglazen op het juiste moment in. Waardoor we duurzame oplossingen ontwerpen. Die we met gerichte actie realiseren.

Voor duurzame digitale transformatie.

Wil je starten met een brede blik? Ons Canvas Digitale Strategie is de spiegel die je op weg kan helpen. Stuur een berichtje naar info@strategy-alliance.com en je ontvangt hem kosteloos en vrijblijvend.

Je kunt er zelf mee aan slag!