Ons team / Wouter de Nie

Wouter de Nie

Senior Consultant

"Voor het realiseren van strategie en verandering is zowel een daadkrachtige aanpak als een mensgerichte benadering nodig."

LinkedIn

Wouter is een gedreven professional met een sterke toewijding om klanten te helpen bij de ontwikkeling van hun IT-strategie en de succesvolle implementatie daarvan in de praktijk.  

Na vijf jaar te hebben gewerkt als politiek medewerker bij de VVD-fractie in de Tweede Kamer, maakte hij de overstap naar IT-changemanagement. Als consultant adviseerde hij verschillende ministeries, gemeentes en uitvoeringsorganisaties over hun IT strategie. Daarnaast werkte hij als project- en programma manager bij onder andere Capgemini, Aegon, Randstad en ING. 

Hij spreekt zowel de taal van de technisch specialisten, als van het midden- en hoger management. Dankzij zijn ervaring in zeer diverse werkomgevingen weet hij zich snel aan lastige omgevingen aan te passen, te doorzien hoe processen daar lopen en duidelijk te krijgen wat er concreet moet gebeuren om een breed gedragen organisatieverandering te realiseren voor de klant. 

Studieachtergrond: 

  • Filosofie (BA & MA) – Rijksuniversiteit Groningen
  • Psychologie (BSc) – Rijksuniversiteit Groningen 
  • Public Information Management (MSc) – Erasmus Universiteit Rotterdam
  • Executive MBA (huidig) – Nyenrode Business Universiteit

Inzichten van Wouter de Nie